Moja jedna z ulubionych zup ;)
- Flaczki wołowe,
- majeranek,
- marchew,
- por,
- pietruszka,
- seler,
- koncentrat pomidorowy,
- pieprz kolorowy,
- sól ziołowa
Sposób wykonania:
- Warzywa obieramy i ścieramy na tarce.
- Wlewamy wody, dodajemy koncentrat i warzywa.
- Dodajemy majeranek. Wrzucamy flaki wołowe i gotujemy wszystko razem do miękkości.
- Robimy zaklepkę- woda z mąką i lekko zaciągamy.
Smacznego !
często robię, uwielbiamy flaczki!:)
OdpowiedzUsuńJa też ;)
UsuńJa też jestem fanką flaczków, a najlepsze robi mój tato :) I nigdy nie jadłam flaków z przecierem pomidorowym, pierwsze widzę u Ciebie ;)
OdpowiedzUsuńU mnie to zawsze coś nowego ktoś wypatrzy ;)
UsuńOj dawno nie jadłam flaczków:)
OdpowiedzUsuńJa też właśnie, aż mnie naszło i zrobiłam ;)
Usuńoj,za mną flaki "chodzą"już od dłuższego czasu...
OdpowiedzUsuńI chyba w końcu się dochodzą ;)
UsuńJuz kilka lat nie jadłam flakow... Pamietam,że jako dziecko nie przepadalam za nimi a teraz bym chętnie zjadła :)
OdpowiedzUsuńJa też miałam taki okres, że nie mogłam na nie patrzeć, a teraz mi przeszło ;)
Usuńwieki nie jadłam flaków :) mój tatuś robił najlepsze..
OdpowiedzUsuń