sobota, 9 marca 2013

Rogaliki z ciasta drożdżowego z jagodami.

Rogaliki z ciasta drożdżowego robiłam już wiele razy, tym razem wersja z jagódkami ;)



Potrzebne składniki:
  • 4 jaja,
  • szczypta soli,
  • cukier waniliowy,
  • 1kg mąki,
  • 1/2 kostki tłuszczu,
  • 2 szklanki mleka,
  • 10 dag drożdży,
  • szklanka cukru,
  • cukier puder,
  • jagody,
  • wiórki kokosowe 

Sposób przygotowania:
  1. Wykonujemy ciasto drożdżowe z przepisu podstawowego - klik.
  2. Rozwałkowujemy.
  3. Kroimy na trójkąty.
  4. Nakładamy jagody i posypujemy wiórkami kokosowymi.
  5. Zwijamy i kładziemy na posmarowaną tłuszczem blachę.
  6. Pieczemy 15 min. w 200 st.
  7. Możemy polać lukrem królewskim - klik.
Smacznego !

28 komentarzy:

  1. No to już wiem co następnym razem upiekę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ależ domownicy mają z Tobą dobrze, ciągle im coś pieczesz ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Robiłam takie na technice w podstawówce, pyszne były:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojjj mmmmmmmmmm...ślinka mi pociekła...:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak ja dawno nie jadłam rogalików, a z jagodami to są przepyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  6. z marmoladka robiłam, ale z jagodami to dopiero musi być pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale mi zrobiłaś smak!
    Przepis zapisałam, warto go wykorzystać!

    OdpowiedzUsuń
  8. wyglądają smacznie mniam, jagódki i drożdżowe ciasto - musi być peszne :-P
    pozdrawiam kasia:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Z jagodami..mm ale muszą być pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale mi apetytu narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  11. mniam! już wiem co upiekę w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszne rogaliki, z jagodami jeszcze nie robiłam, ale niedawno miałam z nadzieniem migdałowym(kuchnia lidla), pycha:)

    OdpowiedzUsuń