piątek, 8 marca 2013

Serduszka z ciasta francuskiego z wiśniami i wiórkami kokosowymi - w sam raz na Dzień Kobiet ;)

Dzień Kobiet, więc czas na zrobienie serduszek, które są banalnie proste, za to znikają w mgnieniu oka ;) Ze skrawków formujemy kulę, podsypujemy mąką, rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy dalej ;)



Potrzebne składniki:
  • Ciasto francuskie,
  • tłuszcz,
  • wiórki kokosowe,
  • wiśnie,
  • cukier puder (opcjonalnie) 

Sposób wykonania:
  1. Wycinamy foremkami serca.
  2. Nakładamy na środek 3,4 wisienki i posypujemy wiórkami.
  3. Drugie serduszko dokładnie łączymy z pierwszym, nakładając je od góry.
  4. Pieczemy ok. 20-25 min w 180 st. 
  5.  Posypujemy cukrem pudrem. 

Smacznego!

20 komentarzy:

  1. pyszne i pomysłowe:) ja sobie kopiec kreta właśnie piekę na dzień kobiet:P ach te blogerki kulinarne:D

    OdpowiedzUsuń
  2. Piękne i na pewno smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyglądają i pewnie jeszcze lepiej smakują :)
    Zapraszam do mnie http://kociolek-pysznosci.blog.pl/ Klaudia

    OdpowiedzUsuń
  4. Z chęcią bym skosztowała te serduszka:))

    OdpowiedzUsuń
  5. o takie serduszka smakowita sprawa:)

    OdpowiedzUsuń
  6. i kolejne pyszności :( tylko pozazdroszczę zapału :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A nie ma czego ;) O serduszkach marzyłam już od dawna ;)

      Usuń
  7. Super pomysł:) Porywam jedno serducho!

    OdpowiedzUsuń
  8. ciasteczka wyglądają smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  9. wyglądają wspaniale i to nadzienie mnie intryguje.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszne połączenie wyszło ciasta z wiśniami i wiórkami ;)

      Usuń