Faszerowane pieczarki robiłam pierwszy raz w życiu, jednak były tak smaczne, że zagoszczą u mnie jeszcze nie raz :)
Potrzebne składniki:
Sposób wykonania:
- Cebulę przesmażamy na oleju.
- Dodajemy starte 2 pieczarki.
- Dobrą łyżkę masła. Solimy i pieprzymy.
- Przesmażamy,
- Pieczarki wydrążamy. Lekko solimy i pieprzymy.
- Wszystkie korzonki pieczarek trzemy na tarce. 2 jajka gotowane drobno siekamy, jedno wbijamy. Dodajemy żółty ser. Solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawy.
- Dosypujemy bułkę tartą. Mieszamy.
- Nakładamy do pieczarek.
- Obsmażamy pieczarki z dwóch stron na oleju.
- Pod koniec dodajemy masło.
Smacznego!
Uwielbiam tę potrawę:))))))
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo ;)
UsuńMuszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
UsuńMiałam okazję jeść takie, są super!
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńWspaniałe!
OdpowiedzUsuńDzięki:)
UsuńSuper, muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie!
UsuńUwielbiam pieczarki w każdym wydaniu:)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo ;)
UsuńMuszę je wreszcie zrobić:D Pysznee
OdpowiedzUsuńO tak ;)
Usuńjak to na koniec dodac maslo ? na patelnie czy do pieczarek ?
OdpowiedzUsuńProszę oglądać animację do końca. Widać wszystko dokładnie. A masełko na patelnię ;)
Usuń