Znów pozamęczam Was surówką z kapusty pekińskiej, ale co ja mogę, że tak mi smakuje i często robię ;)
- Kapusta pekińska,
- marchewki,
- jabłko,
- musztarda,
- por,
- koperek,
- olej,
- przyprawa do sałatek,
- sól ziołowa,
- pieprz kolorowy
Sposób wykonania:
- Kapustę pekińską i por tniemy drobno.
- Marchewkę i jabłko trzemy na tarce.
- Dodajemy koperku.
- Doprawiamy do smaku.
- Dajemy łyżeczkę musztardy i trochę oleju.
- Całość mieszamy.
Smacznego !
Ja też lubię takie surówki i często je robię..
OdpowiedzUsuńFajnie:)
Usuńidealna do obiadu:)
OdpowiedzUsuńDokładnie!
Usuńlubię do podjadania jak chwyci głodzik wieczorem...
OdpowiedzUsuńDoskonale się wtedy sprawdza:)
Usuńczęsto taka robię do obiadu:)
OdpowiedzUsuńJest dość powszechna:)
UsuńMniam, aż mam ochote wyskoczyc do sklepu po pekinkę
OdpowiedzUsuńNie zwlekaj zbyt długo :D
UsuńPyszności serwujesz:)
OdpowiedzUsuńDzięki:)
Usuńja taką robię, ale bez koperku, za to z majonezem :D jest pycha! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Dokładnie ;)
Usuńto jest przysmak dla mnie, tym bardziej że lubię koperek w potrawach, a nie próbowałam dołączyć go do pekinki :) mniam, mniam ...
OdpowiedzUsuń