sobota, 2 marca 2013

Warkocze z ciasta francuskiego z dżemem malinowym

Ostatnio eskperymentuję z ciastem francuskim i wyszły z tego warkocze z dżemem malinowym, palce lizać  ;)


Potrzebne składniki:

Sposób wykonania:
  1. Na środek kładziemy dżem malinowy, nieco mniej niż na zdjęciu. Nacinamy po obu stronach.
  2. Zawijamy naprzemiennie.
  3. Możemy pokroić, kładziemy na blachę wysmarowaną tłuszczem.
  4.  Pieczemy ok. 20 min. w 180 st.
Smacznego !

26 komentarzy:

  1. wyglądają fantastycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne, ale z kupnego dżemu raczej nie wyszły by :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fakt, bo tamten jest za luźny ;) Dlatego warto robić domowe przetwory!

      Usuń
  3. lubię takie fancuskie zawijaski :) pycha!

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ciasto francuskie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. ale pycha! ja piekłam na papierze do pieczenia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pomysłowe i fajnie wyglądają:))

    OdpowiedzUsuń
  7. ależ mnie kusisz tymi francuskimi wypiekami:) mmm

    OdpowiedzUsuń
  8. bardzo lubię takie z dżemami, najbardziej lubię właśnie z malinowym i porzeczkowym:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z porzeczkowym jeszcze nie jadłam, muszę spróbować:)

      Usuń
  9. dżem malinowy..ach bardzo załuję, że sobie takiego nie zrobiłam.

    OdpowiedzUsuń
  10. uwielbiam maliny w każdej postaci :D koniecznie wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  11. z domowym dżemem jabłkowym też wyjdą???? sprawdzimy :-))))

    OdpowiedzUsuń