Ciasto francuskie z jabłkiem i cynamonem chodziło za mną już dłuższy czas. W końcu padło na warkocze ;)
Sposób wykonania:
- Na środku ciasta francuskiego wykładamy pocięte w plasterki jabłka.
- Posypujemy cynamonem.
- Po obu stronach jabłek ciasto nacinamy.
- Zawijamy naprzemiennie.
- Tniemy na mniejsze części.
- Kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
- Pieczemy ok. 15 min w 200 st.
- Można posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Mniam ale smacznie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńA jak smakuje:)
UsuńTeż takie robię właśnie z jabłkami, ale też na ostro ze szpinakiem, lubię bardzo :)
OdpowiedzUsuńO, ze szpinakiem nie robiłam:)
UsuńStrasznie mi smakowały:)
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
Usuńto ja poproszę takie ciasteczko ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam:)
Usuń