Taka wątróbka z cebulką i dobrze doprawiona to chyba coś, na co skuszą się nawet Ci najbardziej wybredni.
Sposób wykonania:
- Masło przetapiamy na patelni.
- Dodajemy olej.
- Wątróbkę myjemy i kroimy.
- Obtaczamy w mące.
- Wrzucamy na gorący tłuszcz.
- Dużą ilość cebuli kroimy.
- Dodajemy do wątróbki.
- Dusimy.
- Pieprzymy.
- Na samym końcu solimy.
Smacznego !
Nie przepadam za mięsem, a już na pewno za wątróbką. Podobają mi się opakowania tych przypraw, będę musiała się w takie cudeńka zaopatrzyć. :)
OdpowiedzUsuńFajne są te młynki ;)
UsuńUwielbiam wątróbkę z cebulką, mniam:)
OdpowiedzUsuńJa tylko serduszka ;)
Usuńja tam lubię, ale małż jak widzi to ucieka :)
OdpowiedzUsuńHaha ;)
UsuńSpróbuj kiedys do wątróbki dodać jabłko. Brzmi dziwnie, ale smakuje super:)
OdpowiedzUsuńZobaczymy ;)
Usuń