Jakiś czas temu robiłam smażone faszerowane pieczarki, które tak mi zasmakowały, że postanowiłam zrobić je tym razem w panierce ;)
- 1/2 kg pieczarek,
- sól,
- pieprz,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- bazylia,
- mąka,
- oregano,
- olej,
- cebula,
- żółty ser,
- masło
- Cebulę przesmażamy na oleju.
- Dodajemy sól, pieprz, oregano i bazylię do smaku.
- Dorzucamy łyżkę masła.
- Wydrążamy pieczarki.
- Delikatnie solimy i pieprzymy.
- Dodajemy starte ,,środki" pieczarek i z 2 całe.
- Zostawiamy do wystygnięcia.
- Wbijamy jajko, dodajemy starty żółty ser i bułkę tartą.
- Całość mieszamy.
- Nakładamy farsz do pieczarek.
- Przygotowujemy sobie mąkę, bułkę tartą i jajko z pieprzem i solą.
- Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej.
- Smażymy na patelni z nagrzanym olejem.
- Obsmażamy z obydwu stron.
Smacznego !
pycha!:)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńbardzo smaczne:)
OdpowiedzUsuńO tak :)
UsuńPrzepysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńUwielbiam takie oszukane kotleciki pod warunkiem, że nie składają się wyłącznie z jajka. Na szkolnej stołówce właśnie takie wielkie NIC króluje. Odkąd zaprzestałam gotować w tygodniu, jestem skazana na eksperymenty pań kucharek. Chyba pokażę im Twojego bloga i przepis na panierowane faszerowane pieczarki. Niech się uczą od najlepszych :)
OdpowiedzUsuńJuż mi tak nie słódź ;)
UsuńO kiedyś spróbuję, za żmudna robota jak dla mnie :P
OdpowiedzUsuńAle jaki pyszny efekt ;)
UsuńTrochę z tym pracy, ale na pewno warto się potrudzić :)
OdpowiedzUsuńO tak ;)
UsuńWyglądają pysznie i bardzo ciekawy pomysł. ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńUwielbiam połączenie pieczarek, cebuli i sera:)) Muszę zrobić:))
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
Usuńwygląda genialnie:) na pierwszy rzut oka jak kotlecik mielony:D
OdpowiedzUsuńTeż:)
UsuńWOW. Kolejna rzecz,którą wypróbuję. :)
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
UsuńPychota, Twoja wersja jest bogatsza od mojej:)
OdpowiedzUsuńA widzisz:P
UsuńAkurat dzis się zastanawiała co ja zrobie z pieczarkami które mam w lodówce:)
OdpowiedzUsuńTo już wiesz:)
Usuń