środa, 8 maja 2013

Rogaliki z ciasta francuskiego z ananasem.

Nie ma szybciej i pyszniejszej przekąski, niż rogaliki z ciasta francuskiego ;) Tym razem wersja z ananasem !

Potrzebne składniki:
  • Ciasto francuskie,
  • 3,4 krążki ananasów,
  • cukier puder,
  • tłuszcz 

Sposób wykonania:
  1. Ciasto francuskie kroimy na trójkąty.
  2. Kładziemy po kawałku ananasa.
  3. Zawijamy i kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
  4. Pieczemy 15-20 min. w 180 st.
  5. Posypujemy cukrem pudrem. 
Smacznego !

15 komentarzy:

  1. O takim połączeniu nie słyszałam. Wygląda pysznie ; )

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne z tym ananasem, dzisiaj też piekłam ciasto francuskie ale z jabłkiem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze sie zastanawiałam, jak zawijać takie rogaliki:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Rogaliki z ciasta francuskiego z ananasem brzmią pysznie i są idealną przekąską! Prosta i szybka do przygotowania receptura sprawia, że to świetny pomysł na słodką niespodziankę. Z pewnością posypane cukrem pudrem będą wyglądać zachęcająco i smakowicie. Muszę spróbować zrobić je w najbliższym czasie!

    OdpowiedzUsuń