Nie ma szybciej i pyszniejszej przekąski, niż rogaliki z ciasta francuskiego ;) Tym razem wersja z ananasem !
Sposób wykonania:
- Ciasto francuskie kroimy na trójkąty.
- Kładziemy po kawałku ananasa.
- Zawijamy i kładziemy na wysmarowaną tłuszczem blachę.
- Pieczemy 15-20 min. w 180 st.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego !
wyglądają smacznie:)
OdpowiedzUsuńA smakują jeszcze lepiej ;)
UsuńPrzepyszne:)
OdpowiedzUsuńO tak ;)
Usuńna szybko i smacznie:D
OdpowiedzUsuńDokładnie !
Usuńpychota!
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
UsuńO takim połączeniu nie słyszałam. Wygląda pysznie ; )
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńFajne z tym ananasem, dzisiaj też piekłam ciasto francuskie ale z jabłkiem:)
OdpowiedzUsuńRewelacja i do tego cynamon mmm ;)
UsuńZawsze sie zastanawiałam, jak zawijać takie rogaliki:)
OdpowiedzUsuńTo już wiesz ;)
UsuńRogaliki z ciasta francuskiego z ananasem brzmią pysznie i są idealną przekąską! Prosta i szybka do przygotowania receptura sprawia, że to świetny pomysł na słodką niespodziankę. Z pewnością posypane cukrem pudrem będą wyglądać zachęcająco i smakowicie. Muszę spróbować zrobić je w najbliższym czasie!
OdpowiedzUsuń