Pasty odkryłam kilka miesięcy temu, jednak dzięki prostocie ich wykonania od razu się w nich zakochałam ;) Gdy tylko otrzymałam tuńczyka w oliwie z oliwek firmy Callipo wiedziałam, że będzie doskonale się komponował z jajkami. Do tego kilka kropli Limmi cytrynki i uczta gotowa !
Potrzebne składniki:
- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- kilka kropki soku z cytryny ( ja użyłam Limmi cytrynkę )
- 1/2 słoiczka tuńczyka ( ja użyłam w oliwie z oliwek firmy Callipo )
- sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania:
- Jajka wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 10-12 min.
- Następnie studzimy je i bardzo drobno kroimy.
- Solimy i pieprzymy do smaku.
- Dodajemy 3 łyżki majonezu.
- Dorzucamy 1/2 słoiczka tuńczyka.
- Skrapiamy sokiem z cytryny.
- Mieszamy i gotowe.
uwielbiam!:) robie albo własnie jajeczną albo z twarogiem:)
OdpowiedzUsuńwidzę że wygląd bloga ciut zmieniłaś:)
No zmieniłam:)
UsuńPrzepyszna taka pasta!
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuń