Tym razem letnia pizza, która jest kolorowa i przesmaczna ;) Główną rolę odegrały w niej suszone pomidory w oleju Ponti, które nadały całości niesamowity smak !
- 3 szklanki mąki,
- bazylia,
- oregano,
- przyprawa do pizzy,
- szczypta soli,
- pieprz ziołowy,
- czosnek granulowany,
- zioła prowansalskie,
- 15 dag pieczarek przesmażonych,
- 1/2 kostki drożdży,
- papryka,
- ser żółty,
- pomidory suszone w oleju Ponti,
- przecier pomidorowy,
- polędwica sopocka
- Wykonujemy ciasto na pizzę na bardzo cienkim spodzie - KLIK
- Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym.
- Wykładamy polędwicę sopocką.
- Dodajemy przesmażone pieczarki, suszone pomidory w oleju Ponti, kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.
- Całość pieczemy ok. 10-15 min. w 200 st.
Dość wymyślny farsz na pizzę. Nie miałam nigdy takich pomidorków w oleju. Ciekawe!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com
A żałuj, bo są bardzo smakowite ;)
UsuńPizza bardzo dobra wyszła;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
Usuńhmm nie używałam takich pomidorków.
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadłam :) ale to może nie na śniadanko ;)
Lepiej na obiad lub podwieczorek ;)
UsuńGenialne danie! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńa to ciekawe!!!:D super
OdpowiedzUsuń:)
UsuńSuper pizza, taka odmieniona:)
OdpowiedzUsuńO tak, powiało świeżością ;)
Usuńale pysznie wygląda:). Mniam
OdpowiedzUsuńDzięki:)
Usuń