czwartek, 4 lipca 2013

Chleb różany [,,"Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy polskich blogerów"]



Inspiracją do powstania tej książki były przepisy nadesłane przez blogerów kulinarnych, którzy wzięli udział w konkursie organizowanym pod auspicjami marki Lurpak. Wśród przepisów wybranych do książki są receptury, które zostały najwyżej ocenione przez internautów oraz znanego krytyka kulinarnego i przewodniczącego konkursowego jury - Piotra Bikonta.




Ilustracje oraz przepisy kulinarne Copyright © Hypermedia Isobar 2013 pochodzą z książki ,,Z miłości do jedzenia. Najlepsze przepisy blogerów".


W książce czytelnik znajdzie zarówno wyrafinowane i niecodzienne przepisy niewymagające dużego zaangażowania czasowego oraz takie, którym trzeba poświęcić więcej uwagi. Przygotowując chleb różany, maślane ciasteczka z soi, piłkarskie sajgonki z domowymi chipsami, czy maślanego pstrąga na boczku, cytrynie i pietruszce, czytelnik na pewno zaskoczy swoich najbliższych. „Z miłości do jedzenia” to książka kucharska z mnóstwem przepisów na dania, których przygotowanie sprawi dużo frajdy: „…Warto mieć tę pozycję na półce z książkami kucharskimi, bo wiele z zawartych w niej przepisów stanowi znakomity materiał wyjściowy do własnych, smakowitych eksperymentów w kuchni…. Ja sam odkryłem w tym materiale wiele ciekawych inspiracji, które znalazły odbicie w naszym domowym jadłospisie…” (Piotr Bikont).


Muszę przyznać, że ja jestem jej bardzo ciekawa i przy najbliższej okazji postaram się, aby wpadła w moje łapki. Jako wielka miłośniczka książek kulinarnych nie potrafię przejść obojętnie obok pozycji wydanej dodatkowo z przepisami blogerów. 

A Wy jesteście jej ciekawi?

14 komentarzy: