Uwielbiam torciki, jak już wiecie. Tym razem wersja malinowo-poziomkowa z bitą śmietaną ;)
Potrzebne składniki:
- 2 galaretki malinowe
- 2 galaretki poziomkowe
- 1 fix
- duża śmietana 30 % lub 2 małe
- kubeczek poziomek
- miseczka malin - żółtych, czarnych i czerwonych
- 3 szklanki wody zagotowujemy. Rozpuszczamy w nich 2 galaretki poziomkowe.
- Wstawiamy do lodówki do prawie całkowitego stężenia.
- Dodajemy poziomki, mieszamy.
- Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem.
- Zostawiamy do całkowitego stężenia.
- W 3 szklankach wrzącej wody rozpuszczamy 2 galaretki malinowe.
- Ponownie wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wrzucamy maliny, mieszamy.
- Wylewamy na warstwę poziomkową, zostawiamy do stężenia.
- 2 małe śmietany 30% ubijamy z fixem na sztywną pianę.
- Wykładamy na galaretkę z malinami. Dekorujemy malinami.
- Wstawiamy do lodówki na 2,3 h.
Smacznego !
Jak ładnie udekorowany! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuńpysznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńMniam :D
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
UsuńMmmm, ale apetycznie wygląda!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńSkąd Ty masz chęci na ciągłe pieczenie i gotowanie!? podziwiam!
OdpowiedzUsuńTorcik oczywiście wygląda wspaniale:)
Nie wiem skąd, jak narazie leżę i odpoczywam po tym gotowaniu i pieczeniu ;)
UsuńZapraszam na swój blog po odebranie nominacji do nagrody. Gratuluję
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo ;)
UsuńNarobiłaś mi smaka w środku nocy
OdpowiedzUsuńEh, znaczy wniosek jest, żeby czytać nad ranem, kiedy można już zrobić ;)
UsuńPoziomki powiadasz? wieki nie jadłam:) muszę ich poszukać koło siebie:)torcik pyszny!
OdpowiedzUsuńRozejrzyj się dokładnie ;)
Usuńtrzeba będzie wypróbować :-))))
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
UsuńKolejne cudo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńSmakowicie to wygląda!
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńWygląda obłędnie:))
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńSuper!
OdpowiedzUsuńCoś idealnego dla mnie, gdyż nie posiadam piekarnika.
Na pewno wypróbuję!
Cieszę się ;)
Usuń