Śmiem twierdzić, że to danie znane tylko w moim rejonie, bo gdy pytałam znajomych to nikt o nim nie słyszał. Doskonale nadaje się, jako dodatek do mięs.
Potrzebne składniki:
- młoda kapusta
- 3 łyżki tłuszczu
- łyżka bułki tartej
- sól
- opcjonalnie koperek
- Kapustę myjemy, przekrawamy na ćwiartki, wykrawamy głąb.
- Zagotowujemy wodę w dość dużym garnku, żeby się kapusta nam zmieściła.
- Solimy wodę.
- Od zagotowania gotujemy ok. 10 minut do miękkości. Możemy dodać koperek.
- W międzyczasie przetapiamy ok. 3 łyżek tłuszczu, dodajemy pod koniec łyżkę bułki tartej.
- Kapustę odcedzamy, polewamy tłuszczem i gotowe ;)
Smacznego !
u mnie nigdy nie robiło się tak kapusty...
OdpowiedzUsuńU nas zawsze:)
Usuńja też znam :)
UsuńChociaż ktoś ;)
Usuńu mnie też :)
OdpowiedzUsuńFajnie:)
UsuńPierwszy raz o czymś takim słyszę :)
OdpowiedzUsuńNo widzisz:)
Usuńto mnie zaskoczyłaś czymś nowym;) pierwsze słyszę, pierwsze widzę, ale podoba mi się:D
OdpowiedzUsuńCieszę się;)
Usuńciekawy pomysł na kapustę:)
OdpowiedzUsuńZgadza się:)
UsuńBardzo smaczne danie;)
OdpowiedzUsuńDokładnie:P
Usuńnie znam ale muszę koniecznie wypróbować
OdpowiedzUsuńKoniecznie:)
UsuńNie słyszałam nigdy, ale ja z drugiego końca polski jestem;)
OdpowiedzUsuńMożliwe, że to jest przyczyną.
Usuń