Nie ma to, jak domowe pierożki. Do tego nadziewane truskawkami i polane sosem z tych owoców, pyszotka ;)
Potrzebne składniki:
- 3 szklanki mąki
- 1 jajko
- szczypta soli
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 1/2 łyżki oleju
- 10 dkg truskawek
- 1/4 szklanki mleka
- 1 łyżeczka kartoflanki
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 żółtko
- 1/8 szklanki cukru
- ocet balsamiczny
- truskawki
Sposób wykonania:
- Zarabiamy ciasto na pierogi z przepisu na szybkie ciasto - klik.
- Rozwałkowujemy.
- Wykrawamy kółka.
- Kładziemy w środek truskawki posypane cukrem.
- Lepimy brzegi, żeby nic nie wyleciało.
- Zagotowujemy wodę z osoloną wodą.
- Wrzucamy pierogi.
- Gotujemy ok. 5 min. od wypłynięcia.
- Przygotowujemy sos truskawkowy z octem balsamicznym - klik.
- Pierogi polewamy sosem.
Smacznego !
Niestety jestem uczulona na truskawki. 😔
OdpowiedzUsuńSmak lata :)
OdpowiedzUsuńOj jak za mną już dawno chodzą pierogi. Wyglądają pysznie
OdpowiedzUsuńaż ślinka cieknie mniam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi z truskawkami.
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńشركة تنظيف كنب بالجبيل
شركة تنظيف موكيت بالجبيل
شركة تنظيف سجاد بالجبيل