Tym razem wariacja na temat gulaszu z pieczarkami ;)
Potrzebne składniki:
- 60 dag szynki wieprzowej
- 20 dag pieczarek
- czosnek granulowany, sól, pieprz ziołowy, bazylia do smaku
- olej do smażenia
- 2,3 cebule
- 1 łyżka mąki
- 4,5 łyżek śmietany 12 %
- masło do smażenia pieczarek
Sposób wykonania:
- Mięso kroimy, doprawiamy przyprawami.
- Smażymy na oleju. Pod koniec dodajemy łyżkę mąki, przesmażamy i podlewamy wodą.
- Następnie przesmażamy pokrojoną cebulę na złoty kolor.
- To samo robimy z pokrojonymi pieczarkami, przesmażamy na maśle.
- Dusimy mięso w garnku.
- Gdy już jest miękkie dodajemy resztę składników.
- Dodajemy 4,5 łyżek śmietany i mieszamy.
Smacznego !
coś dla mojego męża ;)
OdpowiedzUsuńCudownie ;)
UsuńGulasze bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńZ leśnymi grzybami też na pewno byłby pyszny :)
OdpowiedzUsuńO tak ;)
UsuńOoo gulasz uwielbiam, koniecznie z kaszą gryczaną, lub kładzionymi kluskami.
OdpowiedzUsuńPycha ;)
UsuńProste i pyszne :) kocham takie dania :)
OdpowiedzUsuńCieszę się:)
UsuńBardzo smaczne danie;)
OdpowiedzUsuńZgadzam się ;)
Usuńdawno nie robiłam. choć takie dania zawsze mi sie kojarzą z jesienią;-)
OdpowiedzUsuńJuż niedługo ;)
Usuń