Nie ma to,jak domowy kisiel. Siostra zjadła raz dwa i prosiła o dokładkę ;)
Potrzebne składniki ( na 2 miseczki ) :
- 1 szklanka malin
- 1 szklanka wody
- 5 łyżek cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
- Wodę zagotowujemy z malinami i cukrem. Doprowadzamy do wrzenia. W trochę wody rozpuszczamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej, dodajemy do kisielu i mieszamy energicznie, doprowadzając ponownie do wrzenia.
- Wylewamy do miseczek, można jeść gorące lub poczekać, aż wystygnie.
Smacznego !
Domowy kisiel robiłam kiedyś z soków dla dzieci, ale Twoja propozycja jest o niebo zdrowsza :)
OdpowiedzUsuńTo na pewno:)
UsuńChyba się jutro na taki skuszę, bo w lodówce mam jeszcze pełno malin.
OdpowiedzUsuńSmacznego:)
Usuńmm:) domowy kisiel, zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńNie dziwię się:)
UsuńLubię kisiel, ale nigdy nie robiła... Nie wydaje się to być trudne, więc pewnie wypróbuję :*
OdpowiedzUsuńProste:)
UsuńTak ładnie wygląda, że szkoda byłoby go zjeść. :D
OdpowiedzUsuńAle za to, jak smakuje:)
UsuńBardzo smaczny taki kisiel:)
OdpowiedzUsuńZgadzam się:)
Usuńzabieram sie dzis do zrobienia:)
OdpowiedzUsuńSuper, jak chcesz to podeślij zaś zdjęcie ;)
Usuńdomowy kisiel jest najlepszy, stanowczo za rzadko go robię:P
OdpowiedzUsuńMusisz to zmienić ;)
UsuńBardzo prosty ten przepis, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie ;)
UsuńKiedys robiłam , był pyszny:)
OdpowiedzUsuńO tak ;)
Usuńmniamm ^^ pyszne i zdrowe ;D i ma piękny kolor ;D
UsuńWiadomo, nie ma to, jak swoje maliny ;)
Usuń