sobota, 31 sierpnia 2013

Roladki schabowe z suszoną śliwką i żółtym serem.

Uwielbiam roladki z suszoną śliwką, dodatkowo rozpływający się ser i boczek parzony. Po kilku dniach,jak przeszły się smaki roladki smakowały rewelacyjnie ;)


Roladki schabowe

Potrzebne składniki:

Sposób wykonania:
  1. Schab delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy z obu stron. Układamy z jednej strony 2 śliwki suszone, kawałek żółtego sera i boczku parzonego. Zawijamy. Wkładamy wykałaczki, żeby roladki się nie rozpadły.
  2. Obsmażamy na oleju, następnie przekładamy do garnka, dolewamy z 1/2 szklanki wody i dusimy na bardzo małym ogniu, co jakiś czas obracając do czasu, aż roladki będą miękkie.
  3. Można podawać z frytkami i sosem tzatziki.

Smacznego !

12 komentarzy: