Takie muffiny także zabrałam ze sobą do Torunia, a sama zjadłam kilka w domu ;)
Potrzebne składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 jajka
- 1/2 szklanki oleju ( ja użyłam olej rzepakowy firmy Kresto )
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1 cukier waniliowy
- 3,4 łyżki tartych migdałów ( ja użyłam tych firmy Back Mit )
- 200 g rodzynek ( ja użyłam firmy Kresto )
- cukier puder
Sposób wykonania:
- Do miski wbijamy 2 jajka, dodajemy 1,5 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru. Dolewamy 1/2 szklanki oleju i 1 szklankę mleka. Dosypujemy łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę sody oraz cukier waniliowy. Dodajemy 3,4 łyżki tartych migdałów. Całość mieszamy trzepaczką.
- Na blasze układamy papilotki. Zalewamy ciastem do 2/3 wysokości.
- Pieczemy ok. 15 min. w 200 st. Posypujemy cukrem pudrem.
pysznie wyglądają:)
OdpowiedzUsuńDzięki ;)
Usuńbardzo fajne muffinki :) z migdałami muszą smakować ekstra!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
Dokładnie ;)
UsuńKradnę przepis ;)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo ;)
UsuńJa jestem królową zakalca, ale od czego są cukiernie
OdpowiedzUsuńNo weź, przypominasz mi moją siostrę, która do kuchni (podobno) nie dochodzi, a wszystko gotuje ze mną :D
UsuńAkurat z rodzynkami nie lubię, ale z pewnością smaczne:)
OdpowiedzUsuńDokładnie ;)
Usuńmusiało pachnieć w całym mieszkaniu:) pychota!
OdpowiedzUsuńMuffinkami zawsze pachnie obłędnie ;)
Usuńu mnie dziś czekoladowe:)
OdpowiedzUsuńMmm, podziel się ;)
UsuńJak pięknie wypieczone :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńTakie muffiny uwielbiam :D
OdpowiedzUsuńNie dziwię się ;)
UsuńRewelka:) Uwielbiam!
OdpowiedzUsuńCieszę się ;)
UsuńMuffinki są niezastąpione! Pychota! :))
OdpowiedzUsuńJasne, że tak ;)
UsuńMniam, uwielbiam muffiny :)
OdpowiedzUsuńWiesz, co dobre;)
Usuńna jesień obowiązkowy wypiek:) a w dodatku szybko się je robi:)
OdpowiedzUsuńTo też duża zaleta ;)
UsuńLubię takie mufinki.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:)
Usuńale pycha :)
OdpowiedzUsuńDokładnie:)
Usuń