Gdy tylko zobaczyłam u Pauliny sernik bananowy wiedziałam, że nie będę mogła mu się oprzeć. Wyszedł pyszny, tylko pianka serowa trochę mi nie stężała.
Potrzebne składniki:
- 20-25 dag biszkoptów
- 1 kg twarogu
- 1,2 kg bananów
- 2 galaretki cytrynowe + 1/2 szklanki wody
- 2 galaretki agrestowe + 3,5 szklanki wody
- 5 łyżek cukru
- sok z połowy cytryny
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Sposób wykonania:
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy na niej biszkopty.
- Następnie przygotowujemy masę serową. 0,9 kg bananów obieramy i rozduszamy, następnie dodajemy 1 kg twarogu i całość miksujemy. Dodajemy 2 galaretki cytrynowe przygotowane w 1/2 szklance wody. Czekamy aż trochę zgęstnie i wykładamy na biszkopty. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
- Pozostałe banany obieramy i kroimy w talarki. Układamy na masie serowej. Zalewamy tężęjącymi 2 galaretkami agrestowymi przygotowanymi w 3,5 szklankach wody. Zostawiamy na noc do całkowitego stężenia.
Smacznego !
smacznie wygląda, ale ja niestety nie lubię bananów i serników :(
OdpowiedzUsuńSzkoda.
Usuńah, uwielbiam takie połączenia :)
OdpowiedzUsuńNie dziwię Ci się.
UsuńPrzepyszne to ciasto wyszło.
OdpowiedzUsuńDokładnie.
Usuńserniki na zimno bardzo lubię:) w przeciwieństwie do pieczonych:P
OdpowiedzUsuńJa pieczone też lubię.
Usuńwygląda bardzo smacznie:)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńSerniki są boskie mniam
OdpowiedzUsuńO tak.
Usuńale smaczniutki:d mnaimmmmmm
OdpowiedzUsuńPychotka;)
UsuńMmmmmm, ale smakowicie wygląda :) Na pewno w któryś dzień zrobię :)
OdpowiedzUsuńZ Twoim talentem na pewno wyjdzie smakowity:)
UsuńTen przepis wbiłam sobie w zakładki z jakiegoś blogu kulinarnego. Cieszy mnie fakt, że teraz wiem, że warto go zrobić.
OdpowiedzUsuńNa Kotlet.tv był, jak najbardziej warto.
UsuńPyszny musiał byc, chetnie bym zjadła kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńNie dziwię Ci się.
UsuńUwielbiam banany, a sernik na pewno kiedyś zrobię.
OdpowiedzUsuńSuper.
Usuń