niedziela, 14 kwietnia 2019

Zapiekanka ryżowa z brokułem i pieczarkami.

Uwielbiam zapiekanki ryżowe. Wczoraj kupiłam brokuła, dziś mama dokupiła pieczarki i paprykę i coś trzeba było z tego zrobić ;)


Potrzebne składniki:

  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 szklanka ryżu
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 serek topiony duży śmietankowy
  • 1 brokuł
  • sól, pieprz, papryka słodka do smaku
  • 1 papryka żółta
  • 3 łyżki masła


Sposób wykonania:

  1. W dwóch szklankach osolonej wody gotujemy szklankę ryżu. Zostawiamy do wystygnięcia.
  2. Pieczarki myjemy, trzemy na grubych oczkach, przesmażamy na maśle. Dodajemy paprykę pokrojoną w kosteczkę. Brokuł kroimy, gotujemy w osolonej wodzie, zostawiamy do wystygnięcia.
  3. Wszystkie składniki łączymy razem, dodajemy duży serek topiony. Gotujemy i mieszamy do całkowitego połączenia się produktów. Doprawiamy do smaku.
Smacznego!


2 komentarze: