Dziś na obiedzie u mnie królowały żeberka. Wyszły przepyszne w smaku. I co najważniejsze, nie są skomplikowane w przygotowaniu.
Sposób przygotowania:
- Olej wlewamy do garnka.
- Żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
- Cebulę kroimy w kostkę.
- Żeberka smażymy w garnku, co jakiś czas przewracając.
- Dodajemy majeranek.
- Solimy i pieprzymy do smaku.
- Dodajemy cebulę i przesmażamy ją.
- Dolewamy szklankę wody. Dusimy pod ciśnieniem 10 minut lub gotujemy do miękkości.
Smacznego !
Pysznie wyglądają :D
OdpowiedzUsuńChociaż nie jestem fanką żeberek, na zdjęciu wyglądają całkiem smakowicie :)
OdpowiedzUsuńOd czasu do czasu lubię zjeść.
OdpowiedzUsuńRaz na jakiś czas mogę zjeść.
OdpowiedzUsuń