środa, 22 kwietnia 2020

Pieczone żeberka.

Dziś na obiedzie u mnie królowały żeberka. Wyszły przepyszne w smaku. I co najważniejsze, nie są skomplikowane w przygotowaniu.

Pieczone żeberka.

Potrzebne produkty :
  • żeberka z kością,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • cebula,
  • olej 


Sposób przygotowania:
  1. Olej wlewamy do garnka.
  2. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki.
  3. Cebulę kroimy w kostkę.
  4. Żeberka smażymy w garnku, co jakiś czas przewracając.
  5. Dodajemy majeranek.
  6. Solimy i pieprzymy do smaku.
  7. Dodajemy cebulę i przesmażamy ją.
  8. Dolewamy szklankę wody. Dusimy pod ciśnieniem 10 minut lub gotujemy do miękkości.

Smacznego !

4 komentarze: