- Brzoskwinie,
- cukier,
- woda
- Brzoskwinie myjemy i wkładamy do słoików.
- Na 1 litr wody wsypujemy 12 łyżek cukru i całość mieszamy.
- Zalewamy owoce aż do samego wierzchu.
- Wkładamy do garnka z wodą, musi ona sięgać 3/4 wysokości słoika i gotujemy ok. 45 minut.
- Zostawiamy na kilka godzin w ciepłym.
Smacznego !
Ten sposób wekowałam lengrody. Brzoskwiń jeszcze nie próbowałam. 😊
OdpowiedzUsuńUwielbiam kompoty, jestem ogromną fanką tego napoju :) U mnie pije się głównie z jabłek, bo mamy sporo jabłonek w naszym małym sadzie :) Wspaniały wpis!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło ♡
Kompotu z brzoskwiń nigdy nie miałam okazji pić, ale na pewno musi być przepyszny :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Oooo! Ekstra! Spośród kompotów najbardziej właśnie lubię brzoskwiniowy, więc to zdecydowanie coś dla mnie! ♥
OdpowiedzUsuńDość często sięgam po kompot z brzoskwiń.
OdpowiedzUsuń