niedziela, 14 czerwca 2020

Panierowana cukinia

Postanowiłam zrobić pierwszy raz panierowaną cukinię. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania ;)


Potrzebne składniki:
  • Cukinia,
  • jajko,
  • sól,
  • pieprz,
  • mąka,
  • bułka tarta,
  • olej 

Sposób wykonania:
  1. Cukinię obieramy i kroimy na cienkie plastry.
  2. Jajko wbijamy na talerz.
  3. Solimy, pieprzymy i mieszamy razem.
  4. Cukinię też solimy i pieprzymy.
  5. Obtaczamy w mące.
  6. Następnie w jajku.
  7. Na koniec w bułce tartej.
  8. Rozgrzewamy olej na patelni.
  9. Kładziemy cukinię.
  10.  Smażymy obustronnie.
Smacznego !

3 komentarze:

  1. Smacznie wygląda. Ja nie jestem fanką tego warzywa :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robią cukinię w takim wydaniu i bardzo ją lubię. 😊

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie przepadam za panierowaną cukinią.

    OdpowiedzUsuń