Postanowiłam zrobić pierwszy raz panierowaną cukinię. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania ;)
Potrzebne składniki:
- Cukinia,
- jajko,
- sól,
- pieprz,
- mąka,
- bułka tarta,
- olej
- Cukinię obieramy i kroimy na cienkie plastry.
- Jajko wbijamy na talerz.
- Solimy, pieprzymy i mieszamy razem.
- Cukinię też solimy i pieprzymy.
- Obtaczamy w mące.
- Następnie w jajku.
- Na koniec w bułce tartej.
- Rozgrzewamy olej na patelni.
- Kładziemy cukinię.
- Smażymy obustronnie.
Smacznego !
Smacznie wygląda. Ja nie jestem fanką tego warzywa :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robią cukinię w takim wydaniu i bardzo ją lubię. 😊
OdpowiedzUsuńNie przepadam za panierowaną cukinią.
OdpowiedzUsuń