,,Szabatowe przepisy" Marca Grossmana są jedną z tych książek kulinarnych, które zachęcają do zapoznania się z nimi już od samego początku. To właśnie wtedy autor przedstawił swój zamysł i doświadczenie związane z tworzeniem tego wydania. Kulinarne receptury zostały podzielone na poszczególne kategorie. Zaletą jest podanie czasu przygotowania danej propozycji oraz tego, ilu osobom zostanie podana. Na zakończenie nie zabrakło także indeksu, a całość wydana została w sztywnej oprawie w eleganckim formacie.
W przypadku tego wydania istotne jest zwrócenie uwagi na to, że są to tak naprawdę przepisy na cały rok. W kulinarnej lekturze zawartych zostało aż 100 receptur. Na pewno minie sporo czasu, nim danemu odbiorcy uda się wykorzystać choć część z nich. Z olbrzymim zainteresowaniem przeglądałam kolejne przepisy oraz składniki, które okażą się niezbędne do przygotowania konkretnych potraw, czy deserów. Bez wątpienia jest się czym zachwycić oraz inspirować.
Za egzemplarz książki do recenzji dziękuję wydawnictwu Znak.
Nie próbowałam takiej kuchni. Nie jestem przekonana, ale nie mówię absolutnego nie. Warto próbować nowości
OdpowiedzUsuńFajnie, że autor nie tylko podzielił się przepisami, ale również doświadczeniem związanym z ich tworzeniem. To na pewno ciekawy zbiór przepisów.
OdpowiedzUsuńCiekawa. Nigdy nie interesowałam się tym
OdpowiedzUsuńnie miałam okazji smakować takiej kuchni
OdpowiedzUsuńAle fajnie! Świetny zbiór
OdpowiedzUsuń